اداره کل حقوقی قوه قضاییه به سوالی درباره نصب آسانسور در فضای مشترک آپارتمان با نظر اکثریت مالکان بهرغم مخالفت یکی از مالکان پاسخ داد.
به گزارش غرب نیوز، متن سوال مطرح شده و پاسخ آن را میخوانید:
با توجه به ماده ۶ قانون تملک آپارتمانها مصوب ۱۳۴۳ با اصلاحات و الحاقات بعدی، آیا اکثریت مالکان میتوانند در فضای مشترک و غیر اختصاصی (مشاع) آپارتمان، بهرغم مخالفت یکی از مالکان اقدام به نصب آسانسور نمایند؟
نظریه مشورتی اداره کل حقوقی قوه قضاییه:
اولاً، با توجه به اطلاق و عموم عبارت «امور مربوط به قسمتهای مشترک» در ماده ۶ قانون تملک آپارتمانها مصوب ۱۳۴۳ با اصلاحات و الحاقات بعدی، چنانچه قرارداد دیگری بین مالکان ساختمان وجود نداشته باشد و اکثریت مالکان واحدهای آپارتمانی موافق نصب آسانسور در قسمت مشاعات باشند، نصب آسانسور به تصمیم اکثریت یادشده در صورتی که بیش از نصف مساحت تمام قسمتهای اختصاصی را مالک باشند، مطابق حکم ماده یادشده است و در فرض سؤال، مخالفت یکی از مالکان با این امر با رعایت شرایط فوق، مؤثر در مقام نیست. ثانیاً، با توجه به قسمت اخیر ماده ۲ قانون تملک آپارتمانها مصوب ۱۳۴۳ با اصلاحات و الحاقات بعدی و ملاک تبصره ۳ ماده ۴ (اصلاحی ۱۳۷۶) این قانون و مفاد مواد ۳ و۲۳ آییننامه اجرایی آن مصوب ۸/۲/۱۳۴۷ با اصلاحات و الحاقات بعدی؛ از آنجا که مالکهای واحدهای زیرزمین و یا همکف استفاده مستمر و متعارفی از آسانسور ندارند، در تأمین و پرداخت هزینههای نصب، تعمیر و نگهداری آسانسور تکلیفی ندارند.
پایان خبر غرب نیوز
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "آیا اکثریت مالکان میتوانند در فضای مشترک آپارتمان، آسانسور نصب کنند؟" هستید؟ با کلیک بر روی اجتماعی، ممکن است در این موضوع، مطالب مرتبط دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "آیا اکثریت مالکان میتوانند در فضای مشترک آپارتمان، آسانسور نصب کنند؟"، کلیک کنید.