فراهان بر مدار توسعه در دولت سیزدهم

غرب نیوز/مرکزی فرماندار شهرستان فراهان گفت: در دولت سیزدهم امور بر زمین مانده بسیاری در فراهان به سرانجام رسید و دولت چهاردهم نیز باید همین مسیر را در فراهان و دیگر نقاط کشور طی کند.

ابوالقاسم آقازیارتی در گفت‌وگو با غرب نیوز شهادت رئیس جمهور و همراهانش را سخت و غیرمنتظره خواند و اظهار کرد: شروع خدمت خادم‌الرضا با خدمت به محرومان آغاز شد و پایان خدمت ایشان نیز در دورافتاده‌ترین نقاط کشور برای یاری‌رسانی به محرومان بود تا پرونده رئیس جمهوری ایشان با خدمت بسته شود.

وی اقدامات رئیس جمهور شهید در طول خدمت را ارزشمند خواند و ادامه داد: در حوزه راه، آموزش و پرورش، ورزش و جوانان، بهداشت و درمان، مسکن و شهرسازی، آبرسانی، کشاورزی و دامپروری، اقدامات خوبی در فراهان صورت گرفت. در حوزه راه، تکمیل و زیرسازی آسفالت محور زنگارک به سقرجوقک پس از ۱۰ سال و محور نیمه تمام ماسترگونه نیز پس از ۱۰ سال تکمیل شد و به بهره‌برداری رسید. امروز می‌توان گفت که هیچ روستای بالای ۲۰ خانوار در شهرستان فراهان وجود ندارد که یک راه دسترسی نداشته باشد.

فرماندار شهرستان فراهان تصریح کرد: سال گذشته حدود ۹ کیلومتر از محورهای روستایی و فرعی آسفالت شد. ایجاد پل در محورهای آهنگران به غیاث‌آباد و ساروق نیز از اقدامات دیگر دولت سیزدهم بوده است. تعریض جاده فرمهین به آشتیان و تعریض جاده فرمهین به خنجین در دولت سیزدهم آغاز شده و در حال انجام است. این همت در دولت سیزدهم وجود داشت که کارهای نیمه‌تمام در حوزه راه آغاز شده و برخی به اتمام رسیده و مابقی در حال انجام است.

وی گفت: برای اولین بار در شهرستان فراهان در حوزه آموزش و پرورش سه زمین چمن مصنوعی احداث شد که پیش از این دولت، وجود نداشت. احداث یک واحد آموزشی دانش‌آموزان با نیازهای ویژه که در شهرستان فراهان کمبود آن احساس می‌شد، با کمک خیرین آغاز شد و در حال انجام است. علاوه بر احداث دو واحد آموزشی دیگر در سطح روستاهای شهرستان فراهان، آسفالت محوطه ۹ مدرسه نیز در این دولت انجام شد.

افتتاح پس از ۱۴ سال انتظار

وی با اشاره به وجود پروژه‌های نیمه‌تمام متعدد در حوزه ورزش، اظهار کرد: در سال گذشته شاهد بهره‌برداری سالن ورزشی روستای دستجان بودیم که پس از چهارده سال تکمیل و مورد بهره‌برداری قرار گرفت. تجهیز سالن‌های ورزشی از جمله تجهیزات سرمایشی، گرمایشی و کفپوش سالن‌ها از دیگر اقدامات انجام شده در حوزه ورزش بود.

فراهان بر مدار توسعه در دولت سیزدهم

آقازیارتی ادامه داد: زمین چمن مجموعه امیرکبیر به دلیل مدیریت نادرست در گذشته از بین رفته بود اما در این دولت، چمن مصنوعی به مساحت ۷ هزار متر مربع با اعتباری در حدود ۵ میلیارد تومان خریداری شده و امیدواریم تا هفته دولت نصب شده و مورد بهره‌برداری قرار گیرد.

بهره‌برداری پروژه‌های ناتمام دولت گذشته

وی افزود: در حوزه سلامت شاهد تکمیل و بهره‌برداری پروژه‌های ناتمام دولت گذشته بودیم. ساختمان ستاد شبکه بهداشت و درمان فراهان پس از ۷ سال با اعتباری نزدیک به ۱۱ میلیارد تومان سال گذشته به بهره‌برداری رسید. احداث سه باب خانه بهداشت در سال گذشته آغاز شد و به بهره‌برداری رسید. سال گذشته کلنگ احداث مرکز جامع سلامت کودزر با اعتباری نزدیک به ۶ میلیارد تومان به زمین زده شد و اکنون آماده بهره‌برداری است.

وی بیان کرد: تکمیل، تجهیز و راه‌اندازی اتاق عمل، احداث انبار دارویی و خرید تجهیزات از جمله اکوی قلب، دستگاه فیزیوتراپی بیمارستان خیرساز فرهنگ خسروانی فرمهین نیز انجام شد. راه‌اندازی بانک خون، احداث مرکز اورژانس ۱۱۵ تلخاب توسط خیرین و تجهیز آن توسط دانشگاه علوم پزشکی در دولت سیزدهم اتفاق افتاد.

مسکن ملی روی مدار ساخت

فرماندار شهرستان فراهان با اشاره به اینکه یکی از شعارهای شهید رئیسی، تامین مسکن بود، تصریح کرد: در حوزه مسکن سه هکتار زمین جهت طرح نهضت ملی مسکن واگذار شد که در فاز اول ۱۲ واحد تحویل شد. در فاز دوم ۲۰ واحد در حال ساخت بوده و حدود ۱۸۰ واحد در حال آماده‌سازی و واگذاری زمین است. در حال پیگیری برای تامین ۷۰ هکتار زمین در شهر فرمهین برای طرح نهضت ملی مسکن و طرح جوانی جمعیت هستیم. آنچه که در زمینه نهضت ملی مسکن اتفاق افتاده، بی‌نظیر است.

فراهان بر مدار توسعه در دولت سیزدهم

همت بی نظیر برای بازسازی آهنگران

وی با اشاره به خسارات سیل سال ۱۴۰۱ در روستای آهنگران و تخریب واحدهای مسکونی، گفت: در این روستا ۵۳ واحد احداث و ۵۵ واحد بازسازی شد و اولین واحدها در کمتر از ۶ ماه در دهه فجر همان سال تحویل مردم شد که اقدامی بی‌نظیر محسوب می‌شود. در حوزه مسکن روستایی، در دولت سیزدهم وام مسکن به ۳۰۰ میلیون تومان رسید و وام نهضت ملی مسکن از ۲۰۰ میلیون تومان به ۵۵۰ میلیون تومان افزایش یافت.

تعویض کامل شبکه آبرسانی ۱۰ روستا

وی نهضت آبرسانی را از دیگر شعارهای اساسی دولت سیزدهم دانست و اظهار کرد: به دلیل تغییر اقلیم و پدیده خشکسالی، با جهاد آبرسانی دولت سیزدهم، اقدامات خوبی در تامین آب پایدار برای روستاها انجام شد. تعویض شبکه آبرسانی بیش از ۱۰ روستا به طور کامل در دولت سیزدهم انجام شد.

فرماندار شهرستان فراهان ادامه داد: به منظور تامین آب سالم و پایدار در ۱۰ روستا حفر چاه انجام شد. احداث مخازن آب در فرمهین و خنجین و روستاها در دولت سیزدهم آغاز شد و پروژه‌های دیگری نیز در دست انجام است.

وی با اشاره به اینکه فراهان یکی از قطب‌های کشاورزی و دامپروری در استان مرکزی است، افزود: نگاه دولت به این بخش در سراسر کشور بسیار ویژه بود و نرخ خرید تضمینی گندم از کمتر از سه هزار تومان در ابتدای دولت به بیش از ۱۷ هزار تومان در حال حاضر رسید که جهشی بسیار بزرگ بوده و امیدواری مطلوبی را برای کشاورزان به وجود آورد.

فراهان بر مدار توسعه در دولت سیزدهم

طی سه سال به اندازه ۱۰ سال گذشته کار انجام شد

وی تصریح کرد: لایروبی قنوات، احداث کانال‌های آب، احداث استخر ذخیره‌سازی آب از مواردی است که در دولت سیزدهم به اندازه ۱۰ سال گذشته انجام شده است. لایروبی نزدیک به ۱۲ هزار متر از قنوات با اعتباری بالغ بر ۱۰ میلیارد تومان، احداث ۳۰۰ هکتار آبیاری تحت فشار، امهال بیش از ۱۲ میلیارد تومان تسهیلات کشاورزی، اعطای بیش از ۱۴ میلیارد تومان تسهیلات خشکسالی و پرداخت تسهیلات سرمایه در گردش از جمله کارهای دولت سیزدهم در شهرستان فراهان است.

رئیسی برای نظام هزینه‌زدایی کرد نه هزینه‌زایی

آقازیارتی اقدامات دولت سیزدهم را متفاوت از سایر دولت‌ها دانست و گفت: دیپلماسی فعال و سیاست خارجی دولت سیزدهم فعال، عزت‌مندانه و با نگاه تقویت ارتباط با کشورهای منطقه و همسایه بود و نگاه خود را تنها به کشورهایی که خود را کدخدای جهان می‌دانند، ندوخته بود.

وی ادامه داد: با آغاز به کار دولت سیزدهم  سیاست خارجی و اقتصاد معطل نماند.

وی نگاه به ظرفیت‌ها و توانمندی‌های داخل کشور را از دیگر ویژگی‌های دولت شهید رئیسی دانست و اظهار کرد: فرصت‌های بی‌نظیری در داخل کشور وجود دارد که در دولت‌های گذشته، به دلیل نگاه به خارج از کشور، مغفول مانده بود. این نگاه در دولت سیزدهم تغییر پیدا کرد و توانمندی‌های کشور در تمام حوزه‌ها از جمله اقتصاد مقاومتی مورد توجه قرار گرفت.

فرماندار شهرستان فراهان افزود: شهید رئیسی به معنای واقعی کلمه سرباز ولایت، انقلاب و نظام بود و این مهم را در تمام تصمیم‌گیری‌ها به شکل عملی نشان داد. شهید رئیسی خود و مسئولین را موظف به اجرای فرامین مقام معظم رهبری می‌دانست. پس از نامگذاری سال جاری از سوی مقام معظم رهبری، کارگروهی را در دولت مامور اجرای آن کرد و آنرا دستور سال برای دولت می‌دانست و برای اجرایی کردن آن برنامه‌ریزی انجام می‌کرد.

وی تصریح کرد: رئیس جمهور شهید نه تنها برای نظام هزینه ایجاد نکرد بلکه از نظام هزینه‌زدایی کرد. تمام سخنرانی‌ها و مواضع ایشان برای نظام آورده داشته و گامی در جهت پیشرفت نظام بود.

وی با اشاره به حضور منحصر به فرد ایشان در مجمع عمومی سازمان ملل، گفت: برای اولین بار پس از انقلاب اسلامی، کتاب آسمانی مسلمانان در دستان ایشان بالا می‌رود که ترویج فرهنگ اسلامی است. نمایش تصویر سردار سلیمانی در سازمان ملل به دست ایشان به عنوان الگوی مقاومت گویای این باور بود که هزینه‌های مقاومت به مراتب کمتر از سازش است که این موضوع در دیپلماسی ایشان نیز به چشم می‌خورد.

آقازیارتی مردمی بودن را دیگر شاخصه‌ شهید رئیسی دانست و اظهار کرد: بسیاری از مسئولین شعار مردمی بودن را دادند اما پس از شهادت ایشان، جلوه‌های مردمی بودن ایشان به وضوح مشاهده شد. او بدون تکلف در اجتماعات مختلف مردمی حضور پیدا کرده و به گفت و گو با مردم می‌پرداخت که این رفتار باید به الگویی برای همگان تبدیل شود.

وی با تاکید بر تفاوت سفرهای استانی دولت سیزدهم با دولت‌های دیگر، ادامه داد: این سفرها با حداقل‌ها انجام می‌گرفت درحالیکه برای سفرهای دولت‌های گذشته، ماه‌ها هزینه تبلیغات و فضاسازی می‌شد. سفرهای استانی در دولت سیزدهم تنها با هدف رفع مشکلات و شنیدن بی‌واسطه مشکلات مردم بود. ایشان به معنای واقعی پرکار بود.

وی با بیان اینکه امید است در هشتم تیرماه با مشارکت حداکثری در انتخابات و انتخاب اصلح، حماسه دیگری رقم بخورد، گفت: شهید رئیسی معیارهایی را ایجاد کرد که رئیس جمهور بعدی باید به آن پایبند باشد و بر این اساس، انتخاب دشوار خواهد بود. اگرچه بسیاری از جوانان امروز شهید رجایی را درک نکرده اند اما همه مردم شهید رئیسی را دیده و از خدمات او مطلع هستند به همین دلیل انتخاب رئیس جمهور اصلح، بسیار اهمیت دارد.

وی گفت: رئیس جمهور شهید برای نظام، انقلاب و رهبری تلاش کرد و مفید واقع شد  پس باید دقت کرده و در انتخابات به حجت شرعی برسیم. اگر با رای ملت کسی انتخاب شود که به این نظام و ملت خیانت کند، کسانی که او را از سر ناآگاهی و وابستگی‌های حزبی انتخاب کرده‌اند نیز مقصر هستند.

وی ادامه داد: رئیس جمهور آینده باید به موضوعاتی که در دولت سیزدهم پیگیری شد، توجه ویژه‌ای داشته باشد. با توجه به اینکه نهضت ملی مسکن در میانه‌های راه قرار دارد، باید با قدرت بیشتر به سامان برسد.

آقازیارتی با اشاره به حضور کارگران کارخانجات بزرگ اراک در تشییع شهدای خدمت، افزود: واحدهای تولیدی راکد و نیمه‌فعال بسیاری در دولت سیزدهم فعالیت خود را از سر گرفت.

لزوم توجه دولت چهاردهم به جوانی جمعیت

وی جوانی جمعیت را از دغدغه‌های مقام معظم رهبری دانست و تصریح کرد: اگرچه قانون جوانی جمعیت مربوط به سنوات گذشته است اما دولت سیزدهم شجاعت اجرای این قانون را داشت. اگر این قانون مورد توجه قرار نگیرد، زمان از دست خواهد رفت پس باید رئیس جمهور جدید همانند دولت سیزدهم، نگاه ویژه‌ای به آن داشته باشد.

نیازهای فراهان و دولت چهاردهم

وی آبرسانی را از اولویت‌های فراهان در دولت آینده دانست و گفت: مشکلات آب فراهان مربوط به خشکسالی، برداشت بی‌رویه و فرهنگ استفاده از منابع آبی است که با فرهنگ دینی و اسلامی ما مطابقت ندارد. باید توجه ویژه‌ای به آبرسانی در شهرها و روستاهای فراهان شود. تامین آب پایدار و تعمیر و تعویض شبکه آبرسانی روستاهای فراهان همچون دولت گذشته، مورد توجه دولت جدید قرار گیرد.

فرماندار شهرستان فراهان ادامه داد: با گذشت سال‌ها، بخش قابل توجهی از کشاورزی فراهان همچنان به شکل سنتی انجام شده و مکانیزاسیون انجام نشده است. باید تعریف الگوی کشت و ترویج کشت‌های گلخانه‌ای نیز در دستور کار قرار گیرد. دامداری صنعتی نیز یکی از نیازهای فراهان است.

وی اظهار کرد: فراهان در حوزه صنایع تبدیلی و تکمیلی کشاورزی، نیازمند حمایت‌های دولت است. شهرستان فراهان یکی از بزرگترین تولیدکننده‌های سیب زمینی استان است. اما عدم رعایت الگوی کشت، نوسان قیمت و نبود سیاستگذاری ثابت موجب خسارت به کشاورزان شده است.

وی راه‌ها را از بسترهای توسعه دانست و افزود: در دولت چهاردهم باید به این موضوع توجه شود. محور فرمهین – خنجین – کمیجان – قهاوند به عنوان یک طرح ملی باید تسریع شود.

آقازیارتی تقویت و توسعه شهرک‌های صنعتی را از اولویت‌های فراهان دانست و گفت: شهرک صنعتی فرمهین با ظرفیت قابل قبولی در حال تکمیل است و هنوز هم در آن واحدهایی برای عرضه وجود دارد. فاصله شهرستان فراهان با اراک کم بوده و با توجه به اشباع شهرک‌های صنعتی اراک، بخشی از صنایع اراک به فرمهین منتقل شود.

وی با اشاره به وجود بقاع متبرکه و آثار تاریخی در فراهان، تصریح کرد: با توجه به فقدان زیرساخت‌های مناسب گردشگری در فراهان، باید به فراهان توجه شود. درحالیکه در کشورهای پیشرفته، گردشگری یکی از اولویت‌ها و اقتصادهای بزرگ است.
پایان خبر غرب نیوز

آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "فراهان بر مدار توسعه در دولت سیزدهم" هستید؟ با کلیک بر روی استان ها، اگر به دنبال مطالب جالب و آموزنده هستید، ممکن است در این موضوع، مطالب مفید دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "فراهان بر مدار توسعه در دولت سیزدهم"، کلیک کنید.