رودخانه ی مرزی ارس، محلی برای دوستی و رفاقت کشورهای همسایه است

رودخانه ی مرزی ارس، محلی برای دوستی و رفاقت کشورهای همسایه است

غرب نیوز/آذربایجان شرقی مدیرعامل شرکت آب منطقه ای آذربایجان شرقی اظهار کرد: رودخانه ی مرزی ارس که با چهار کشور همسایه است، محلی برای دوستی و رفاقت است که هر کشور به راحتی از حق آبه خود بهره مند می شود.

یوسف غفارزاده، در گفت وگو با غرب نیوز به شعار روز جهانی آب «آب برای صلح» اشاره کرد و گفت: سد ارس که 52 سال قبل احداث شده نشان می دهد ایران و کشورهای همسایه با احترام متقابل از آب ارس استفاده کرده که این سد به افزایش صلح، امنیت و رفاه منجر شده است.

به گزارش غرب نیوز، وی با بیان اینکه هدف سازمان ملل از نامگذاری این شعار مدیریت مصرف و اهمیت آب است، ادامه داد: آب بعد از هوا جایگاه خاصی دارد که بدون آن زندگی در جریان نخواهد بود.

وی یادآور شد: نعمت آب بین دو روستا، کشور و شهر می تواند مایه صلح و دوستی باشد و اگر چارچوب ها رعایت نشود به بحث های حاشیه ای منجر می شود. 

غفارزاده از مردم، صاحبان صنایع و کشاورزان خواست تا در سال جدید توجه ویژه ای به مصرف آب داشته باشند چراکه حفظ آن وظیفه ی اجتماعی است.

وی افزود: با بکارگیری علم و فناوری می توانیم ارزش افزوده آب را افزایش داده و از یک مترمکعب آب بیشترین بهره را از لحاظ ارزش اقتصادی و اشتغال بهره برداری کنیم.

وی با بیان اینکه در بخش صنعت، صنعتگران باید آب را در سیستم و کارخانه خود بازچرخانی کنند تا با استفاده مجدد از آن به کاهش مصرف آب کمک کرده باشند، گفت: متوسط مصرف آب به ازای هر فرد در آذربایجان شرقی 250 لیتر در شبانه روز است که باید با کاهش مصارف ساده به حفظ آن کمک کنیم.

مدیرعامل شرکت آب منطقه ای آذربایجان شرقی اذعان کرد: سد نهند آب شرب قسمتی از تبریز، سد شهید کاظمی (بوکان) آب شرب تبریز، میاندوآب، بناب، ملکان، آذرشهر و عجب شیر و سد علویان آب شرب شهر مراغه، سد ستارخان آب شرب اهر، سد سهند آب شرب هشترود و سد گرمی چای نیز آب شرب میانه را تامین می کند.

وی با بیان اینکه اولویت اول این سدها آب شرب است اما آب کشاورزی و صنعت را هم تامین می کنند، گفت: سد ستارخان اهر سال گذشته 27 میلیون و 300 مترمکعب آب داشت که امسال به 29 میلیون و 600 مترمکعب رسیده است.

غفارزاده افزود: سد نهند سال گذشته از سه میلیون و 600 مترمکعب آب برخوردار بود که امسال به سه میلیون و 300 مترمکعب رسیده است.

وی با بیان اینکه ظرفیت سد نهند 21 میلیون مترمکعب است، گفت: سد نهند درحال حاضر استفاده نمی شود و از مدار خارج شده است.

غفارزاده ادامه داد: سد شهید کاظمی بوکان نسبت به سال گذشته 54 درصد پرشدگی دارد.

وی با بیان اینکه 800 میلیارد تومان برای ساخت رینگ شمالی تبریز هزینه شده، گفت: امیدوارم این پروژه نیز تا آخر سال جاری به اتمام برسد. 

وی از افتتاح سد گرمی چای میانه با ظرفیت 40 میلیون مترمکعب در سال جدید خبر داد.

مدیرعامل شرکت آب منطقه ای آذربایجان شرقی با اشاره به افتتاح سد قیزقلعه سی تا پایان سالجاری اظهار کرد: سد بزرگ قیزقلعه سی که توان تنظیم دو میلیارد مکعبی رودخانه ی ارس را دارد، با استفاده از تخصص مهندسان داخلی و به عنوان سد مشترک بین جمهوری اسلامی ایران و جمهوری آذربایجان تا پایان سال جاری با حضور مقامات دو کشور افتتاح خواهد شد.

پایان خبر غرب نیوز

آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "رودخانه ی مرزی ارس، محلی برای دوستی و رفاقت کشورهای همسایه است" هستید؟ با کلیک بر روی استان ها، به دنبال مطالب مرتبط با این موضوع هستید؟ با کلیک بر روی دسته بندی های مرتبط، محتواهای دیگری را کشف کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "رودخانه ی مرزی ارس، محلی برای دوستی و رفاقت کشورهای همسایه است"، کلیک کنید.