یک متخصص طب ایرانی دانشگاه علوم پزشکی ایران گفت: کم خوابی از والدین به فرزندان منتقل شده و در آینده ممکن است، آن ها را با مشکلات جنسی و ناباروری مواجه کند.
به گزارش گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری غرب نیوز؛ مریم تقوی شیرازی، متخصص طب ایرانی اظهار کرد: در دنیای مدرن امروز کاهش کیفیت، زمان و مدت خواب به یک مشکل بهداشتی تبدیل شده است.
وی افزود: مطالعات نشان می دهند متوسط میزان خواب در افراد بزرگسال نسبت به یک صد سال پیش، از 9 ساعت به 6.8 ساعت تقلیل پیدا کرده، به زبانی دیگر، زندگی صنعتی الگوی طبیعی خواب را به هم ریخته است.
عضو هییت علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران ادامه داد: نظم در چرخه سیرکادین و ساعت بیولوژیک بدن تاثیر مستقیمی بر سلامت فعالیت دستگاه های عصبی، گوارشی، قلب و عروق، غدد و ترشح هورمون ها به ویژه هورمون های جنسی دارد.
وی همچنین خاطرنشان کرد: کم خوابی والدین می تواند به فرزندان آن ها منتقل شود و در آینده آن ها را با مشکلات جنسی و ناباروری مواجه کند.
تقوی شیرازی گفت: خواب اثر تنظیم کننده بر هورمون FSH که تحریک کننده رشد فولیکول های تخمدانی در چرخه قاعدگی است، دارد و اختلال خواب در ترشح هورمون LH که در تخمک گذاری و ترشح پروژسترون برای آماده سازی رحم در پذیرش جنین و باروری دارد، تاثیر می گذارد.
وی افزود: کاهش خواب هورمون TSH که برای تنظیم فعالیت غده تیرویید از مغز ترشح می شود را می تواند افزایش دهد و افزایش TSH، اختلال یا قطع قاعدگی، سقط جنین و افزایش پرولاکتین و ناباروری را به دنبال خواهد داشت.
این متخصص طب ایرانی همچنین یادآور شد: خواب مختل میزان پرولاکتین (هورمون محرک ترشح شیر) از هیپوفیز را افزایش می دهد که آن هم می تواند در ایجاد اندومتریوز (رشد بافت رحم خارج از آن)، تخمدان پر از کیست (PCOs) و ناباروری نقش داشته باشد.
تاثیر شیفت کار شب درافزایش ناباروری
وی گفت: هورمون ملاتونین یا هورمون تاریکی، با افزایش بیداری و در مواجه با روشنایی دچار سرگردانی می شود. ترشح مناسب این هورمون که در شب ترشح می شود از تخمک محافظت می کند. همچنین مطالعات نشان دادند مکمل ملاتونین در زنانی که در مسیر باروری آزمایشگاهی IVF بوده اند، کیفیت تخمک و جنین را افزایش داده است. به همین دلیل آمار ناباروری و اختلالات قاعدگی در زنانی که مجبور به شیف کار شب هستند، بیشتر است.
تقوی شیرازی افزود: نظم در زمان بیدار شدن و خوابیدن خوابٍ زود هنگام شبانه و آرام، دور از جذابیت های دنیای تکنولوژی و نورانی صفحه های مانیتور و فعالیت بدنی منظم پرهیز از خوراک و نوشیدنی های محرک قبل از خواب می تواند سلامت جسمی و جنسی فرزندان، زنان و مردان را به سادگی تضمین کند.
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "تاثیر کم خوابی والدین بر کاهش سلامت فرزندان از نگاه طب ایرانی" هستید؟ با کلیک بر روی بین الملل، اگر به دنبال مطالب جالب و آموزنده هستید، ممکن است در این موضوع، مطالب مفید دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "تاثیر کم خوابی والدین بر کاهش سلامت فرزندان از نگاه طب ایرانی"، کلیک کنید.