مدیر گروه پزشکی اجتماعی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: اقدامات پیشگیری از پوکی استخوان، باید قبل از ۳۰ سالگی یعنی زمانی که فرصت برای دستیابی به حداکثر توده استخوانی فراهم است انجام شود.
دکتر لیدا جراحی روز چهارشنبه در حاشیه پویش غربالگری سلامت کارکنان دانشکده پزشکی که با مشارکت گروه پزشکی اجتماعی دانشگاه علوم پزشکی مشهد برگزار شد در جمع خبرنگاران افزود: برای پیشگیری از پوکی استخوان، شناسایی عوامل خطر و عوامل حفاظتی آن بسیار مهم است و هر فرد میتواند با آگاهی از این موارد به صورت خودمراقبتی از سلامت استخوانهای خود حفاظت کند.
وی با بیان این که میزان ابتلا به پوکی استخوان در بانوان بیشتر از مردان است ادامه داد: بر اساس تحقیقات انجام شده درجهان، از هر سه زن یک نفر و از هر پنج مرد یک نفر در سن بیش از ۵۰ سال مبتلا به پوکی استخوان میشود.
مدیر گروه پزشکی اجتماعی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: تغذیه صحیح، مصرف کافی لبنیات، دریافت سبزی و میوه، تحرک بدنی کافی، تامین ویتامین دی، دریافت مکمل کلسیم بسته به شرایط افراد و عدم استعمال دخانیات در پیشگیری از پوکی استخوان تاثیر مستقیم دارند.
جراحی افزود: در افرادی که سابقه خانوادگی استئوپروز، بیماریهای خاص، مصرف طولانی مدت برخی داروها به ویژه کورتونها را دارند و همچنین وجود برخی شرایط خاص در بانوان مانند وقوع یائسگی، غربالگری برای شناسایی پوکی استخوان، اهمیت بیشتری دارد.
وی با اشاره به اجرای پویش سلامت کارکنان دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد اضافه کرد: در این پویش بیش از ۱۰۰ نفر از پرسنل دانشکده پزشکی غربالگری شدند که در بررسیهای انجام شده، از نظر عوامل خطر استئوپروز، به صورت متوسط سطح مصرف لبنیات روزانه، دریافت کلسیم و تحرک بدنی پایین بود که آموزش و مشاوره به همکاران ارائه شد.
مدیر گروه پزشکی اجتماعی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: خطرسنجی بیماریهای قلبی عروقی، پوکی استخوان، ارزیابی رژیم غذایی، خطرسنجی سرطانهای شایع، سنجش توده بدنی و ارایه توصیههای لازم به همکاران مراجعه کننده، از برنامههای این پویش بود که برای افراد نیازمند، آزمایشهای لازم تجویز شد.
“پوکی استخوان” وضعیتی است که در آن چگالی استخوان تحلیل مییابد و در واقع استخوان از مواد سازنده آن خالی میشود.
این بیماری یک بیماری خاموش است که علائم اولیه آشکاری ندارد و پس از استقرار، خود را در سنین بالاتر با علائم درد، کاهش قد، شکستگیهای استخوانی به ویژه در ستون فقرات، لگن، سر استخوان ران، ساعد و در نهایت کاهش کیفیت زندگی نشان میدهد.
دانشگاه علوم پزشکی مشهد با ارائه خدمات بهداشتی و درمانی در ۱۷ شهرستان خراسان رضوی، ۸۰ درصد از جمعیت ۶ میلیون و ۸۷۰ هزار نفری این استان را زیر پوشش دارد و ارائه خدمات بهداشتی و درمانی به جمعیت ۱۷ شهرستان دیگر این استان بر عهده دانشگاههای علوم پزشکی سبزوار، گناباد، تربتحیدریه، نیشابور و دانشکده علوم پزشکی تربتجام است.
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "قبل از این سن از پوکی استخوان پیشگیری کنید" هستید؟ با کلیک بر روی پزشکی، ممکن است در این موضوع، مطالب مرتبط دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "قبل از این سن از پوکی استخوان پیشگیری کنید"، کلیک کنید.