راهبند چیست و چه مزیت هایی دارد؟

آفتاب نیوز :

راهبند وسیله ای برای کنترل و مدیریت عبور و مرور افراد و وسایل نقلیه است که در مراکز متعددی از آن استفاده می کنند. این وسیله کاربردی به صورت کاملا اتوماتیک و خودکار کار می کند و در اکثر اوقات در مکان های شلوغ و پرتردد استفاده می شود. این وسایل به طور معمول در ارتفاع یک متری از سطح زمین نصب می شوند و به صورت طولی قابل تغییر هستند. در اینجا قصد داریم به شناخت بیشتر این وسیله و کارایی آن بپردازیم.

تقسیم بندی انواع راهبند

راهبند بر اساس نوع تقسیم بندی و عملکرد خود در 3 گروه قرار می گیرند:

  1. ستونی
  2. صفحه ای
  3. هرمی

یک تقسیم بندی دیگری هم وجود دارد که بر اساس ان راهبند به 2 گروه دسته بندی می شود:

  1. مدل دستی: که در این مدل یک فرد به صورت دستی بازو را جا به جا می کند.
  2. مدل اتوماتیک: در این مدل، اگر خودرو یا وسایل نقلیه مجاز به ورود باشند، این اجازه به صورت اتوماتیک به آن ها داده می شود.

معرفی انواع راهبند

حال که با عملکرد راهبند آشنا شدیم، نوبت به بررسی انواع آن می رسد که به شرح زیر است:

1. راهبند بازویی

این مدل، به راهبند اهرمی هم معروف است و بیشتر برای اماکن و محیط هایی پرتردد و شلوغ استفاده می شود. مثل پارکینگ ها، فضا های تجاری و اداری. این مدل به نام هایی، چون نگهبانی، دژبانی، پارکینگ، کارتی یا اهرمی هم شناخته می شود. در حین استفاده باید دقت کنید که راهبند بازویی به سمت بالا و پایین حرکت می کند و شرایط لازم را برای حرکت فراهم می کند. این سیستم دارای یک ستون است که به صورت عمودی و افقی در حال حرکت است.

این مدل راهبند سیماران برای کنترل و مدیریت عبور و مرور به دستگاه هایی، چون کارت خوان، ریموت کنترل، دکمه پوش باتم و دوربین پلاک خوان احتیاج دارد. اگر بخواهیم انواع این مدل را بررسی کنیم باید بگوییم که به دو نوع دستی و اتوماتیک تقسیم بندی می شود که در نوع اتوماتیک باید موتور وجود داشته باشد.

خرید راهبند

2. راهبند تلسکوپی

این مدل، با نام بازویی یا پارکینگ هم شناسایی می شود و بیشتر برای مکان های پرتردد و شلوغ کاربرد دارد و مورد استفاده قرار می گیرد. طراحی آن به گونه ای است که به دارای میله فلزی است که به صورت کاملا عمودی باز و بسته می شود و بدین گونه مسیر حرکت را هموار می کند. از نظر ابعاد و اندازه باید گفت که طول بازوی این راهبند گلدن گیت متغیر بوده و برای فضا هایی که محدودیت ارتفاع ندارند، کاربرد دارد. در زیر به بررسی مدل دستی و اتوماتیک می پردازیم:

الف) مدل دستی تلسکوپی

  • دارای اهرم با طول 3 الی 6 متر
  • مقاومت خوبی در برابر باران دارد.
  • عدم نصب باطری

ب) مدل اتوماتیک تلسکوپی

  • دارای اهرم به طول 4 الی 6 متر
  • به واسطه سنسور های هوشمند نصب می شود.
  • دارای ریموت کنترل است

3. راهبند میله ای

راهبند میله ای که به آن پارکینگی یا اهرمی هم گفته می شود یکی از پرکاربردترین و شناخته شده ترین وسایلی است که در مکان های پرتردد بیشترین قابلیت استفاده را دارد. از مهم ترین کارایی آن می توان به حالت تلسکوپی و خم شونده اشاره کرد. از بازو هایی تشکیل شده که به صورت کشویی باز و بسته می شوند و به طور معمول بین 3 تا 6 متر طول دارند. 

4. راهبند نردبانی

این مدل راهبند، که به آن فنسی هم می گویند، بیشتر برای مکان هایی که نیازمند امنیت بیشتر است، استفاده می کنند. می تواند تا ارتفاع 3 متری از سطح زمین به راحتی نصب شود و نحوه باز و بسته شدن آن به سمت بالا و پایین است.

5. راهبند آکاردیونی

این مدل، به وسایلی گفته می شود که در مسیر هایی که مسدودی زیادی دارند قابل استفاده است. به آن مدل قیچی هم می گویند و به کمک چرخی که در زیر خود دارد، می تواند به راحتی حرکت کند.

راهبند

ویژگی های اصلی و مهم راهبند

در حین استفاده از راهبند، بهتر است به ویژگی و خصوصیات این وسیله هم توجه کافی داشته باشید که به شرح زیراست:

  1. از استحکام بسیار خوبی برخوردار است
  2. دوام بسیار بالایی دارد
  3. قابلیت کنترل توسط دربان یا نگهبان را دارد.
  4. از جنس آهن تهیه شده است.
  5. زمان باز شدن این وسیله در حدود 4 الی 6 ثانیه است
  6. دارای سیستم ال ای دی و ال سی دی است.
  7. سیستم کنترل از راه دور را دارد.

اجزای تشکیل دهنده راهبند

یک راهبند از اجزای مختلفی تشکیل شده است که به موارد زیر اشاره می کنیم:

1. بازوی راهبند

این بازو، به یک میله متصل است که از جنس آلومینیوم است. آلومینیوم به دلیل سبکی و استحکام خوبی که دارد در این وسیله به کار رفته است. طول بازوی به طور معمول متغیر است و در ابعاد مختلفی، چون 4، 6، 8 و 12 متر طراحی می شود. می توانید از طریق مشاوره با کارشناسان و متخصصین این حوزه اقدام به تهیه کالای موردنظر خود کنید. اگر بخواهیم مهم ترین وظیفه این بازو را در راهبند بررسی کنیم باید بگوییم که عبور و مرور و کنترل وسایل وظیفه اصلی این بخش است که از سمت مرکز کنترل و تایید احراز هویت اجازه داده می شود.

2. بدنه

بخش دیگر یک راهبند بدنه است که حالت استوانه ای شکل دارد و به عنوان تکیه گاه عمل می کند. این بخش، از جنس فولاد گالوانیزه است و به دلیل مقاومت بالایی که دارد، می تواند در برابر ضربه های احتمالی دوام و پایداری خوبی داشته باشد. بیشتر قطعات الکتریکی و مکانیکی در ایم قسمت جای گرفته اند و مورد استفاده قرار می گیرند.

3. فتر تعادل

این فنر همان طور که از اسمش پیداست، برای متعادل کردن راهبند استفاده می گردد. با توجه به اینکه بوم وزن زیادی دارد و نمی توان به همین راحتی آن را حمل کرد، لذا فنر متعادل کننده را قرار می دهند تا به راحتی بوم جا به جا شود و باز سنگین در کل وسیله پخش شود. هر راهبند دو فنر متعادل کننده دارد که باید در کل وسیله تنظیم شود.

در مجموع راهبند یک وسیله کاربردی با قابلیت های بسیار بالاست که در مراکز پرتردد و شلوغ مورد استفاده قرار می گیرد. بسته به عملکرد خود به انواع متعددی تقسیم بندی می شود و کار های مختلفی را انجام میدهد. سعی کنید بسته به نیاز خود مدل راهبند موردنظرتان را خریداری کنید. پیشنهاد می کنیم با مراجعه به سایت اسمارت کو آگاهی و اطلاعات خود را در این حوزه افزایش دهید.

آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "راهبند چیست و چه مزیت هایی دارد؟" هستید؟ با کلیک بر روی اقتصادی، آیا به دنبال موضوعات مشابهی هستید؟ برای کشف محتواهای بیشتر، از منوی جستجو استفاده کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "راهبند چیست و چه مزیت هایی دارد؟"، کلیک کنید.