فرمانده نیروی دریایی ارتش گفت: نیروی دریایی نقش مهمی در عملیات کمکهای بشر دوستانه ایفا میکند و از قابلیتهای منحصر به فرد خود برای واکنش سریع و موثر به بحرانها استفاده میکنند.
به گزارش خبرگزاری غرب نیوز، امیردریادار شهرام ایرانی روز چهارشنبه؛ ۲۱ آذر ۱۴۰۳ در همایش بینالمللی طب دریایی در دانشگاه علوم دریایی امام خمینی (ره) نوشهر افزود: نزدیک به ۴۰ کشور با بیش از یک سوم جمعیت جهان در همسایگی اقیانوس هند زندگی میکنند و بیش از ۹۰ درصد از جمعیت جهان اسلامی در این حوزه عظیم اقیانوسی قرار دارد. این منطقه ترانزیت کلیدی تجارت بین قارهای انرژی و کالاهای تجاری محسوب میشود برآوردهای کنونی حاکی از آن است که ارزش سالانه تجارت بینالمللی ۲ طرفه که از طریق خطوط دریایی اقیانوس هند میگذرد بیش از یک تریلیون دلار است. ایران کشوری دریایی است که علاوه بر قریب به ۹۰۰ کیلومتر ساحل در این منطقه دارای ۲ هزار کیلومتر خط ساحلی در شمال اقیانوس هند است، این کشوری کهن با ۱۲ کشور از ۱۵ همسایه خود مرز آبی دارد.
وی خطاب به حاضران در این همایش تاکید کرد: شما کارکنان نیروی دریایی باید در این حوزه وسیع اقیانوسی ایمنی و امنیت را برقرار و خود را برای مقابله با بلایای طبیعی و کمکرسانی بشردوستانه آماده کنید. سلامتی دریانوردان نه تنها برای امنیت فردی آنها بلکه برای ایمنی و کارآیی عملیاتی دریایی ضرورتی اجتنابناپذیر است. با توجه به چالشهای منحصر به فرد کار در دریا مانند ساعات طولانی کار، دوری و دسترسی محدود به امکانات پزشکی، حفظ سلامت جسمی و روانی دریانوردان شناورها به ویژه شناورهای نظامی که بتوانند پیچیدگیهای زندگی در دریا را تحمل کنند حیاتی است. نیروی دریایی نقش مهمی در عملیات کمکهای بشر دوستانه ایفا میکند و از قابلیتهای منحصر به فرد خود برای واکنش سریع و موثر به بحرانها استفاده میکنند، شناورهای نیروی دریایی با تحرکاتی ذاتی، پشتیبانی لجستکی و انعطافپذیری خود میتواند در محیطهای دریایی چالش برانگیز در کمک به جمعیت آسیبدیده بسیار موثر باشد. با ادغام قابلیتهای دریایی با اهداف بشردوستانه نیروی دریایی به طور قابل توجهی اثر بخشی طرحهای HADR را افزایش داده و در نهایت جان انسانها را نجات میدهند.
وی اظهار امیدواری کرد این همایش در افزایش سطح سلامت دریانوردان و آگاهی و دانش فعالان این حوزه مهم در سراسر جهان به خصوص پهنه عظیم اقیانوس هند مفید و موثر باشد.
همایش بینالمللی طب دریا با حضور شماری از فرماندهان نیروی دریایی، محققان و استادان دانشگاهها و موسسات علمی و پژوهشی و دانشآموختگان رشتههای مختلف پزشکی، طب پیشگیری، بهداشت و نظام سلامت و کارشناسانی از کشورهای پاکستان، هند، امارات و چین در دانشگاه علوم دریایی نوشهر آغاز شد.
در این همایش سه روزه، ۱۳۷ مقاله پذیرفته شده، ارائه خواهد شد.
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "دریادار ایرانی: نیروی دریایی نقش مهمی در عملیات کمکهای بشردوستانه دارد" هستید؟ با کلیک بر روی اقتصادی، اگر به دنبال مطالب جالب و آموزنده هستید، ممکن است در این موضوع، مطالب مفید دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "دریادار ایرانی: نیروی دریایی نقش مهمی در عملیات کمکهای بشردوستانه دارد"، کلیک کنید.