رییس سازمان حفاظت محیط زیست از تشکیل کارگروه مشترک و نشست های دو جانبه با کشور ارمنستان برای رفع آلودگی رودخانه ارس خبر داد و گفت: بر اساس کارگروه و تفاهمات ایجاد شده در بازه زمانی کوتاهی آلودگی ارس رفع خواهد شد.
به گزارش غرب نیوز، علی سلاجقه در مراسم افتتاح هماهنگ 67 پروژه محیط زیستی که صبح امروز برگزار شد، در پاسخ به پرسش غرب نیوز درباره آخرین وضعیت ایجاد همکاری و تفاهم نامه با ارمنستان برای رفع آلودگی ارس اظهار کرد: کشور جمهوری اسلامی ایران با کشور ارمنستان ارتباط هایی را داشتند، خوشبختانه در همین دوره اول، معاونت انسانی سازمان حفاظت محیط زیست در این کارگروه متشکل از وزارت صمت، وزارت نیرو و جهاد کشاورزی و امور خارجه در کشور ارمنستان حضور پیدا کردند که سه تفاهمنامه در آن کارگروه ایجاد شد.
وی افزود: وزارت صمت، وزارت کشور و سازمان حفاظت محیط زیست به عنوان مسیول کارگروه کل فرایند را مدیریت می کنند. اما ما از برخی دستگاه ها گلایه داریم، دستگاه هایی که وظایف مشخص دارند و باید خود را معرفی کنند. برخی دستگاه ها با مکاتباتی که انجام شد و پیگیری های اینجانب به صورت شخصا، این معرفی را انجام دادند.
رییس سازمان حفاظت محیط زیست تصریح کرد: کشور ارمنستان به خوبی به وظایف خود عمل کرده است و در بازه زمانی یک ماهه کارگروه خود را معرفی کرد. کارگروه ما نیز شکل گرفته و نشست دوجانبه نیز انجام خواهد شد و امیدواریم که دولت ارمنستان رویکرد مناسبی داشته باشد. ما از ظرفیت های کارشناسی کشور خودمان استفاده می کنیم هم در زمینه صنایع و معادن و هم در زمینه های دیگر و فکر می کنم این روندی که در پیش گرفته شده بسیار رو به جلو است و در یک بازه زمانی کوتاه می تواند مشکل آلایندگی ارس حل شود. در سال جاری در 3 مرحله با مبلغی بالغ بر 4 هزار و 900 میلیارد ریال، 226 پروژه محیط زیستی در کشور افتتاح شد که غالباً به مرحله بهره برداری رسیده اند.
وی ادامه داد: با توجه به نیازی که در محیط زیست کشور به داده و همچنین نیازی که به ایستگاه های پایش جو، آب و خاک و پایش های میدانی در مناطق حفاظت شده مطرح است، بسیاری از پروژه ها به این مقوله تعلق دارد.
رییس سازمان حفاظت محیط زیست بیان کرد: اتفاقاتی که در این دولت رقم خورده، بسیار مهم بوده و از رسانه ها می خواهیم این مسایل را راستی آزمایی کنند.
معاون رییس جمهور تصریح کرد: قبل از انقلاب، تعداد 57 منطقه حفاظت شده داشتیم که اکثراً شکارگاه سلطنتی بوده و یا به قشر خاصی تعلق داشته اند اما بعد از انقلاب 309 منطقه حفاظت شده داریم که تقریباً 5 برابر شده و این مناطق در اختیار مردم قرار گرفته است.
سلاجقه تاکید کرد: این مناطق در اختیار مردم قرار گرفت و با حفاظت مشارکتی اوضاع حفاظت بهتر خواهد شد. مردم مناطق را حفاظت، پایش و احیا می کنند.
وی درباره قوانین محیط زیستی پس از انقلاب گفت: در بحث آیین نامه ها، قانون پسماند، هوای پاک، حفاظت خاک، تالاب ها و… را بعد از انقلاب شکوهمند اسلامی تدوین کردیم که امیدوارم در اجرا شدن این قوانین همه دستگاه های مسیول کمک کنند.
رییس سازمان حفاظت محیط زیست در پاسخ به سوال خبرنگاری در رابطه چرایی عدم اصلاح الگوی کشت و حذف محصولات کشاورزی آب بر در حوضه آبریز دریاچه ارومیه در 30 سال اخیر گفت: در آخرین جلسه ای که با حضور معاون اول رییس جمهور و وزرای جهاد کشاورزی و نیرو داشتیم، قرار شد که حذف چاه های غیرمجاز و اصلاح الگوی کشت حوضه آبریز دریاچه ارومیه به زودی و در اسرع وقت انجام شود و بودجه خوبی نیز برای این کار در نظر گرفته شده است.
ادامه دارد…
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "تشکیل کارگروه آلودگی ارس با ارمنستان/حذف محصولات کشاورزی آب بر حوضه آبریز ارومیه" هستید؟ با کلیک بر روی اجتماعی، ممکن است در این موضوع، مطالب مرتبط دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "تشکیل کارگروه آلودگی ارس با ارمنستان/حذف محصولات کشاورزی آب بر حوضه آبریز ارومیه"، کلیک کنید.