معاون انتقال و تجارت خارجی شرکت تولید، انتقال و توزیع نیروی برق (توانیر) گفت: مجموع تبادل برق ایران با کشور های همسایه سه هزار مگاوات است.
به گزارش گروه اقتصاد خبرگزاری علم و فناوری غرب نیوز از وزارت نیرو، «محمد الله داد» درباره وضعیت مراودات الکتریکی کشور با همسایگان افزود: ایران با حدود 93 هزار مگاوات ظرفیت منصوبه، یکی از کشور های بزرگ تولیدکننده برق در منطقه است و در حال حاضر با همه کشور هایی که مرز خاکی دارند، تبادل انرژی انجام می دهد.
وی ادامه داد: این موضوع در حالی است که از سه کشور شمالی جمهوری آذربایجان، ارمنستان و ترکمنستان واردات و به سه کشور عراق، پاکستان و افغانستان صادرات برق انجام می شود.
الله داد خاطرنشان کرد: همچنین با ترکیه تبادل دوطرفه؛ یعنی هم صادرات و هم واردات انجام می شود.
معاون انتقال و تجارت خارجی شرکت توانیر با بیان اینکه مطالعاتی در حال انجام است که اتصال الکتریکی به کشور قطر میسر شود، گفت: مجموع تبادل الکتریکی که میان ایران و همسایگان انجام می شود بیش از سه هزار مگاوات است.
وی با اشاره به اینکه سیاست اصلی کشور در تبادل برق با همسایگان بیشتر بر محور تراز صفر دنبال می شود، خاطرنشان کرد: با این سیاست در روزها، ماه ها و فصولی که مازاد تولید در اختیار است، برق به کشور های هدف صادر و در زمان کمبود آن که بیشتر در فصل گرم سال رخ می دهد، از کشور های که مازاد انرژی در اختیار دارند واردات انجام می شود.
این مسیول توانیر ادامه اد: در این سیاست با توجه به تفاوت ساعت شرعی، روز های تعطیلی و اوج بار موضوع واردات تعادل پیدا می کند.
ترکیه روز های شنبه و یکشنبه تعطیل است و ایران پنجشنبه و جمعه و براین اساس و پیک ایران و ترکیه نیز با یکدیگر تفاوت دارد.
تبادل رسمی برق ایران و ترکیه به زودی
معاون انتقال و تجارت خارجی شرکت توانیر با اشاره به دیدار وزیر نیرو با وزیر انرژی ترکیه در هفته گذشته، گفت: در سال های گذشته ظرفیت تبادل الکتریکی بیش از 50 مگاواتی بین ایران و ترکیه فعال بود؛ اما در دو سال گذشته ارتباط الکتریکی حدود 450 مگاوات در نقطه مرزی وان با احداث پُست HBDC back to back ایجاد شد.
الله داد خاطرنشان کرد: پارسال دوره آزمایشی بهره برداری از این خط سپری شد و در تراز صفر میزان تبادل برق بین دو کشور تا 450 مگاوات به شکل دوطرفه انجام شد و وضعیت انتقال کاملاً پایدار بود.
وی افزود: با سفر اخیر وزیر انرژی ترکیه به ایران، بهبود شرایط تبادل تجاری (واردات در زمان نیاز کشور و صادرات آن در صورت داشتن انرژی مازاد) مورد مذاکره قرار گرفت و در نتیجه مقرر شد که تیم های تخصصی و کارشناسی مورد پیشنهاد دوطرف جلساتی را در حوزه های تجاری و فنی برگزار کنند تا به زودی عملیات تبادل بین طرفین به طور رسمی آغاز شود.
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "ایران با کشور های همسایه سه هزار مگاوات برق مبادله می کند" هستید؟ با کلیک بر روی فرهنگ و هنر، ممکن است در این موضوع، مطالب مرتبط دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "ایران با کشور های همسایه سه هزار مگاوات برق مبادله می کند"، کلیک کنید.