غرب نیوز/مازندران رییس کمیسیون تولید و صادرات اتاق اصناف ایران با اشاره به انتخاب شعار سال توسط مقام معظم رهبری باعنوان «جهش تولید با مشارکت مردم»، گفت: اثرگذاری شعار سال به زعم بنده، می تواند باکمک اثرگذار اصناف و بازاریان باشد، از یک منظر می توان از شعار سال با عنوان مردمی کردن اقتصاد نیز یاد کرد.
رضا صادقی شامگاه 23 فروردین در گفت وگو با خبرنگاران با بیان اینکه نظام جمهوری اسلامی در عرصه سیاسی تا حدود قابل توجهی توانسته بر مبنای الگوی مردم سالاری دینی، بنیان گذاری کرده و امر اجتماعی را فعال کند، افزود: از آنجایی که در شرایط کنونی، مساله اقتصاد یکی از اولویت های مهم کشور است، از دو جهت می توان نقش اصناف و بازاریان را در اقتصاد و تولید از دو جهت مورد بررسی قرار داد.
این استاد دانشگاه در حوزه کسب وکار افزود: نخست اینکه بدون شک یکی از اهداف دشمن از جنگ تمام عیار اقتصادی علیه جمهوری اسلامی ایران، فشار بر مردم و بنابراین جدا کردن مردم از نظام است و مهم ترین خطری که انقلاب را تهدید می کند، ناامیدی مردم به طرق مختلف است.
وی افزود: از جهت دوم نیز می توان به این نکته اشاره کرد که یکی از مشکلات مهم و ساختاری اقتصاد ایران، دولتی بودن اقتصاد است.
به گفته صادقی نماینده پارلمان اصناف مازندران در پارلمان اصناف کشور، از نتایج مستقیم این امر می توان به پایین بودن میزان رشد اقتصادی، کاهش بهره وری عوامل تولید، نوسانات ارزی، طولانی شدن زمان سرمایه گذاری ها، افزایش فساد اداری، ناعادلانه شدن توزیع درآمد، ایجاد رانت های اقتصادی و… اشاره کرد.
رییس کمیسیون تولیدوصادرات اتاق اصناف ایران تاکید کرد: حرکت به سمت مردم بنیاد شدن اقتصاد، به معنای بی مسیولیتی دولت نیست، بلکه دولت هم مسیولیت برنامه ریزی، زمینه سازی، ظرفیت سازی، هدایت، کمک و نظارت را دارد و در این خصوص بایستی نقش حمایتی ویژه دولت نسبت مردم و خاصه فعالان اقتصادی پر رنگ تر احساس شود.
صادقی تصریح کرد: باید دقت شود که ایجاد ظرفیت برای مشارکت مردم در تولید و اقتصاد، دچار آسیب هایی همچون نادیده گرفتن عدالت اجتماعی و به تبع آن ایجاد سودهای کلان و بادآورده برای بخشی از جامعه نشود تا عده ای در این میان از مواهب آن محروم بمانند.
این استاد دانشگاه در ادامه اظهار کرد: ضروری است جهت تحقق مشارکت مردم در جهش تولید به چند نکته کلیدی توجه شود؛ اول اینکه مشارکت مردم در تولید نیازمند الگویی عملیاتی، قابل فهم و اعتمادبخش است و نباید در این امر انتظار ایثارگری آحاد اجتماعی و عدم توجه جامعه به اصل سود را داشت.
صادقی اضافه کرد: نکته بعدی اینکه هر الگوی ارایه شده در این مهم باید دو ویژگی افزایش ثروت ملی و توزیع عادلانه و رفع محرومیت اجتماعی را دارا باشد؛ به بیان دیگر می توان با جرات بیان کرد هر روش و نسخه اقتصادی که بتواند این دو پایه را تامین کند، معتبر است و نسخه های غیر آن فاقد اعتبار پیاده سازی در جامعه اسلامی خواهد بود.
وی افزود: در نهایت نکته اخر اینکه پیش از دعوت مردم به مشارکت در امر تولید، باید ساخت و بنای اقتصادی به گونه ای باشد که بتوان از مشارکت مردم استفاده کرد و در این بین اصناف و بازاریان می توانند ستون اصلی تحقق آن باشند.
رییس اتاق اصناف شهرستان بابل در ادامه بیان کرد: نظام اقتصادی در تمام دنیا دارای ساختار حقوقی و حقیقی است؛ در مورد ساخت حقوقی، بیشترین بخشی که موجب تحقق مشارکت مردم در تولید و اقتصاد می شود، بخش تعاون است؛ اما ساخت حقوقی بدون ساخت حقیقی مناسب، کارآمد نیست.
این استاد دانشگاه در حوزه کسب وکار در ادامه یادآور شد: به عنوان نمونه اگر به لحاظ ساختاری، بخش تعاون به طور مناسب سامان یافته باشد ولی روح تعاون و همکاری در آن بخش نهادینه نشده باشد، نتایجی که از بخش اقتصاد انتظار می رود، محقق نخواهد شد.
وی در پایان همچنین اظهار کرد: بنابراین ساخت حقوقی نظام اقتصادی باید طوری سامان یابد که عوامل ایجاد و استمرار امور سازنده ساخت حقیقی نظام اقتصادی را نیز در خود نهادینه کند.
پایان خبر غرب نیوز
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "اصناف و بازاریان مبنا و رکن اصلی در تحقق شعار سال هستند" هستید؟ با کلیک بر روی استان ها، به دنبال مطالب مرتبط با این موضوع هستید؟ با کلیک بر روی دسته بندی های مرتبط، محتواهای دیگری را کشف کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "اصناف و بازاریان مبنا و رکن اصلی در تحقق شعار سال هستند"، کلیک کنید.